Vergoeding en Tarieven – Begeleiding

‘Vergoeding en tarieven’

Vergoeding dieetadvisering

In 2021 is dieetadvisering weer voor 3 uur in de basisverzekering opgenomen. Wat als 3 uur behandeling niet voldoende mocht blijken te zijn? Dan kan de begeleiding gewoon doorgaan! Hiervoor worden dan wel kosten gerekend. Deze staan vermeld in dit document.

Kijk hier of dieetadvisering onderdeel is van jouw aanvullende verzekering. Ook is hier te vinden hoeveel extra vergoed wordt. Wanneer dit het geval is, zul je eerst de 3 uur uit de basisverzekering gebruiken. Daarna zal de behandeling vanuit jouw aanvullende verzekering worden vergoed. Hierover hoef je geen eigen risico te betalen!

Vragen? Neem gerust contact op met diëtistenpraktijk Voedingsadviesbureau PUUR!

Vergoeding orthomoleculair consult

Omdat uw diëtist ook orthomoleculair therapeut is en aangesloten bij beroepsvereniging MBOG, is er afhankelijk van uw aanvullende verzekering ook een vergoeding voor een orthomoleculair consult mogelijk. Deze worden vergoed vanuit het alternatieve pakket in uw aanvullende verzekering. Kijk hier of uw aanvullende verzekering een vergoeding voor alternatieve therapie heeft.

De rekening

Diëtistenpraktijk Voedingsadviesbureau PUUR heeft met veel zorgverzekeraars een contract afgesloten. De rekening wordt dan direct naar jouw zorgverzekeraar gestuurd. Van je zorgverzekeraar ontvang je wel een overzicht van de gemaakte kosten. Hierop staat ook welk deel je vergoed krijgt. Als je recht hebt op een vergoeding uit de basis- of aanvullende verzekering ontvang je zelf dus geen rekening. Deze krijg je wel nadat de vergoeding is verbruikt en de begeleiding nog doorgaat. In sommige gevallen betaal je de rekening eerst zelf; de kosten kun je dan later zelf bij de zorgverzekeraar declareren.

Verwijzing

Om recht te hebben op vergoeding van je zorgverzekeraar kun je hier een verwijsbrief downloaden, deze uitprinten en laten invullen en ondertekenen door jouw huisarts of specialist.

Directe Toegankelijkheid Diëtist

Met ingang van 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat u in principe zelf een afspraak kunt maken,  zonder eerst met de huisarts te overleggen. Sommige zorgverzekeraars eisen echter nog een verwijsbriefje om voor vergoeding in aanmerking te komen. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of deze dieetadvisering zonder verwijzing vergoedt.

Vragen of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.