Werkwijze

‘Werkwijze bij mij’

Voorbereiding

Om de tijd goed te benutten, zal ik u vragen voorafgaand aan het consult alvast wat gegevens in te vullen. Dit is tevens een goede gelegenheid om na te denken wat uw klachten en/of vragen precies zijn! Een ingevuld voedingsdagboekje met uitleg, een inschrijfformulier en een verwijzing zorgen ervoor dat we tijdens het consult gelijk samen de diepte in kunnen gaan.

Het eerste consult

Het eerste consult zal ongeveer een uur duren. Er is voldoende tijd nodig omdat het belangrijk is een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie. Er wordt aandacht besteed aan uw hulpvraag, eventuele ander klachten, voedingsgewoonten, beweegpatroon en uw persoonlijke omstandigheden. Ook de verwijzing, het inschrijfformulier en de door u ingevulde voedingsdagboekjes nemen we samen door. Indien nodig bereken ik ook wat u dagelijks met uw voedingspatroon ongeveer aan voedingsstoffen als energie, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Deze informatie geeft mij de mogelijkheid om, samen met u, een persoonlijk advies en behandelplan op te stellen wat aangepast is aan uw wensen en mogelijkheden. De uitgewerkte adviezen zijn gebaseerd op de meest recente inzichten en zijn vooral praktisch toepasbaar; u ontvangt dit later uitgewerkt op papier of per email.

Vervolgconsulten

In de mogelijke vervolgconsulten zal ik u begeleiden in het uitvoeren van de adviezen. Samen kijken we naar waar u tegenaan bent gelopen en de redenen daarvan; maar ook naar wat goed gegaan is en wat u motiveert. Zo nodig stellen we samen het behandelplan bij. Daarnaast kunnen onderwerpen zoals omgaan met stress, wat te doen bij feestjes, tijdgebrek of de druk van vrienden en familie aan de orde komen. Eventueel andere vragen worden natuurlijk ook besproken.

Het aantal van de vervolgconsulten verschilt per persoon. Per keer zullen we dit bekijken zodat we stapsgewijs werken naar doelen waar u zich prettig bij voelt.

Afspraak maken bij PUUR?

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Vergoedingen

In 2020 is dieetadvisering weer voor 3 uur in de basisverzekering opgenomen!
Bekijk de vergoedingen.

Vragen of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.