Deze heerlijke pompoensoep en sinaasappel past perfect in een koolhydraatarme en suikervrije levensstijl. Een heerlijk PUUR dinerrecept, zeker met het koude weer!
Porties: 1 persoon (tip: maak een grotere hoeveelheid voor meer personen klaar!)
Ingrediënten
200 gram pompoen, in blokjes
1 sinaasappel, sap en rasp
100 ml kokosmelk
250 ml groentebouillon
1 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 sjalot, gesnipperd
2 cm verse gember, geraspt
1 el pompoenpitten
1 el gepofte quinoa
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, de sjalot en de gember 4 – 5 minuten.
- Voeg de pompoen en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes 15 minuten.
- Voeg daarna de kokosmelk toe en pureer de soep glad. Voeg eventueel meer groentebouillon of water toe om de soep wat te verdunnen. Breng de soep weer aan de kook.
- Breng de soep op smaak met het sinaasappelsap, peper en zout. Meng de sinaasappelrasp door de pompoenpitten en gepofte quinoa en breng op smaak met zout.
- Schenk de soep in een soepkom en garneer met het pompoenpittenmengsel.
Voedingswaarden
Kcal: | 523 kcal |
Koolhydraten: | 21 gram |
Eiwitten: | 12 gram |
Vetten: | 39,5 gram |
Vezels: | 7,5 gram |
Recept afkomstig van Leef Puur Natuur (www.leefpuurnatuur.nl)